Home

Achtergrond 169 x bekeken

LTO vraagt bij kabinet steun voor tuinbouw

Duur gas dreigt de glastuinbouw te ontwrichten, meldt LTO Noord Glaskracht.

De organisatie vraagt morgen bij minister Gerda Verburg financiële steun. De commoditygasprijs bedroeg in 2004 nog 11,5 cent, in 2006 20,5 cent en in juni 39 cent. "Veel bedrijven hebben voor dit jaar nog een gascontract lopen, maar er bestaan grote zorgen over de gasprijs voor 2009", waarschuwt LTO Noord Glaskracht.

De organisatie liet samen met het Productschap Tuinbouw het instituut LEI uitrekenen wat de consequenties zijn van de gasprijsontwikkeling. Uit de voorlopige resultaten blijkt volgens AgroEnergy dat een prijsstijging van 10 cent op jaarbasis 400 miljoen euro extra kost. Hiervan gaat 240 miljoen euro naar de Staat.

Of registreer je om te kunnen reageren.