Home

Achtergrond 1 reactie

Kredietwaardering Fortis verlaagd door S&P

Het kredietbeoordelingsbureau Standard & Poor's (S&P) heeft donderdag zijn waarderingen voor Fortis neerwaarts bijgesteld.

Het concern gaat in zijn geheel van A+ naar A. De hoogste waardering die een bedrijf of overheidsinstelling kan krijgen is AAA, de zogenoemde triple A-status.

S&P had eind juni al laten weten dat het zijn beoordelingen voor Fortis onder de loep nam. Het concern maakte toen een aantal noodmaatregelen bekend om zijn financiële positie te versterken.

Volgens S&P hebben de huidige marktomstandigheden de negatieve gevolgen van de in contanten betaalde overname van ABN Amro op de financiële positie van Fortis verergerd. Toch verwacht de kredietbeoordelaar, een van de drie grote bureaus in de wereld, dat het management van de bankverzekeraar erin zal slagen om ABN Amro succesvol te integreren. Kostenvoordelen zullen echter pas op de middellange termijn worden behaald, aldus S&P.

Een lagere kredietwaardering heeft meestal tot gevolg dat het voor een bedrijf duurder wordt om te lenen. Rabobank heeft als enige bank in Nederland een triple A-waardering.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Nick

    Nu zullen de tarieven voor financieringen wel stijgen bij de FORTIS/ABN AMRO, aangezien hun inkoopkosten stijgen. Ik hoop het niet maar ben er bang voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.