Home

Achtergrond 173 x bekeken

'Kofferpaniek' zet vliegtuig op Schiphol stil

Een passagier die bang was dat zijn bagage niet aan boord was, heeft vanochtend voor grote onrust gezorgd in een vliegtuig van Royal Air Maroc waarin hij zat.

Hij probeerde in allerijl de deur van het toestel te openen tijdens het taxiën naar de startbaan, maakte de Koninklijke Marechaussee Schiphol bekend.

Cabinepersoneel in het vliegtuig kon door snel ingrijpen voorkomen dat de deur openging. De consternatie aan boord leidde ertoe dat verscheidene reizigers onwel werden. Volgens een woordvoerder van de marechaussee kampten ze met hyperventilatie en benauwdheid die door de paniek ontstond. Ambulancepersoneel heeft hen behandeld.

De marechaussee heeft de onruststoker, nadat het vliegtuig was teruggekeerd naar de gate, aangehouden. Ook arresteerde ze een andere passagier op verdenking van het aanvallen van bemanningsleden. De vlucht naar Casablanca kon daarna worden hervat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.