Home

Achtergrond 173 x bekeken

'Kitesurfers bedreiging voor wetlands'

Toenemende recreatie in de buurt van zogeheten wetlands vormt een steeds grotere bedreiging voor deze natte gebieden waar veel vogels in leven. Vooral het aantal kitesufers neemt de laatste jaren enorm toe.

"Het zijn niet alleen de bekende surfstranden die voor deze sport worden gebruikt, maar in toenemende mate ook de aangrenzende, vogelrijke rustgebieden'', schrijft Vogelbescherming Nederland in het Wetlandrapport 2008, dat vandaag wordt gepresenteerd.

Natuurgerichte recreatie zorgt volgens de Vogelbescherming enerzijds juist voor een groter draagvlak voor natuurbeleid. Anderzijds leidt het tot verstoring van dieren. "Van duurzaam recreatief gebruik is op dit moment geen sprake.'' Kitesurfen en strandrijden zijn boosdoeners, maar ook wandelaars en fietsers kunnen voor verstoring zorgen. Maar vooral kitsurfers hebben het gedaan in de ogen van de vogelbeschermers. Ze surfen tegenwoordig het hele jaar door en houden zich niet aan begrenzingen van gebieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.