Home

Achtergrond 1 reactie

Kip niet op stok, maar in geluiddichte doos

Een bewoner van het Zwitserse dorpje Sant'Antoni moet zijn kip voortaan elke nacht opsluiten in een geluiddichte doos. Dat besloot de rechtbank in Ticorni vrijdag.

De buren van de eigenaar van het dier sliepen al jaren niet meer door het aanhoudende getok. Dit leidde tot een gevecht van vijf jaar tussen de eigenaar en de autoriteiten in het dorp, waar de rechtbank met de uitspraak een einde aan maakte.

De rechtbank besloot dat de zijvlakken van de doos minimaal acht centimeter dik moeten zijn. Ook moet de doos geïsoleerd worden met glaswol. De rechters willen zeker weten dat de doos geluiddicht is, omdat eerdere oplossingen - zoals een kippenhok - steeds onvoldoende soelaas boden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    wat een kippendrukte

Of registreer je om te kunnen reageren.