Home

Achtergrond

Kinderen kennen natuur niet meer

Britse kinderen kennen de natuur niet meer, maar sciencefictionfiguren des te beter.

Dit staat in een vandaag gepubliceerd onderzoek van de National Trust (NT), een instelling die natuur en cultuur beschermt in Engeland, Wales en Noord-Ierland.

Minder dan een derde van de ondervraagde kinderen van 10 tot 12 jaar wist hoe een ekster eruit ziet, maar 90 procent identificeerde probleemloos de fictieve Jedi Grand Master Yoda.

"De jongere generatie is vrijwel volledig afgesneden van de natuur'', klaagde programmamaker en natuurliefhebber Nick Baker bij de lancering vandaag van een campagne van de NT. Die moet kinderen de echte natuur weer leren kennen.

Slechts de helft van de ondervraagden kende het verschil tussen een wesp en een bij en maar 50 procent wist hoe een eikenblad eruit ziet. Maar hun kennis over verschijnselen in de virtuele wereld van Nintendo's en Playstations is erg uitgebreid. "Er moet iets worden gedaan nu de kinderen beter een fictieve buitenaardse figuur herkennen dan een eikenboom,'' aldus Baker. De campagne wordt gevoerd met behulp van een dubbeldekker met een stuk echte natuur op het bovendek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.