Home

Achtergrond 278 x bekeken

Kassen stuk duurder door hogere staalprijs

De prijs van nieuwe kassen is dit jaar met vijf tot tien procent gestegen.

Dat komt vooral doordat staal het afgelopen half jaar flink in prijs is gestegen. Maar ook aluminium, glas en pvc zijn duurder. Vooral door de stijging van de staalprijs is een vierkante meter kas duurder geworden. Omdat er in een kas van één hectare zo'n 45.000 kilo staal zit, tikt dat aardig door in de prijs. Alleen al door de prijsstijging van staal is een kas van één hectare tussen de 12.000 en 15.000 euro duurder geworden. De prijsstijging van staal is de afgelopen jaren nooit zo fiks geweest. "In 2004 zagen we ook een stijging, maar die valt in het niet bij dit jaar", weet Henk Verbakel, directeur van kassenbouwer Havecon in Bleiswijk.

De prijs van aluminium is ook iets gestegen, ongeveer met 60 cent per vierkante meter. "Ook het glas is wat duurder geworden, net als pvc." De prijs van aluminium is nu redelijk stabiel, maar de prijsvoorspellingen van staal zijn minder rooskleuring. "Tot oktober wordt er nog een stijging van de staalprijs verwacht." De stijging van de staalprijs ligt niet aan schaarste ervan op de markt. De prijs van het staal gaat omhoog vanwege het duurder worden van de grondstoffen die in het productieproces gebruikt worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.