Home

Achtergrond

Karadzic gevonden door DNA-onderzoek

De vermeende oorlogsmisdadiger Radovan Karadzic is opgepakt na DNA-onderzoek.

Twee Servische geheim agenten slaagden erin haren van de ondergedoken Bosnisch-Servische ex-president te bemachtigen, waarna zijn identiteit kon worden vastgesteld. De agenten zochten als hulpzoekenden contact met Karadzic, die zich de afgelopen jaren uitgaf als alternatief genezer Dragan Dabic. Het paar deed alsof het met steriliteitsproblemen kampte, aldus een anonieme bron binnen de veiligheidsdiensten maandag in Servische media.

Naar verluidt kwamen de Servische autoriteiten Karadzic op het spoor doordat hij belde naar een familielid in Bosnië, wiens telefoon werd afgeluisterd. Het mobiele nummer waarmee naar het familielid werd gebeld, bleek op naam te staan van Dabic. Hij werd vervolgens geschaduwd tot DNA-onderzoek definitief uitsluitsel gaf over zijn identiteit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.