Home

Achtergrond 201 x bekeken

Karadzic gebruikte identiteit dode

Radovan Karadzic heeft tijdens zijn vlucht voor het Joegoslavië-Tribunaal de identiteit van een dode Serviër gebruikt.

Dit heeft de Servische krant Danas vandaag gemeld op gezag van de politie. De voormalige president van Republika Srpska heeft de afgelopen jaren een nieuw bestaan opgebouwd als alternatief geneesheer. Hij ging door het leven als dr. Dragan Dabic. Hij gebruikte tijdens zijn tweede leven de originele identiteitspapieren van een Serviër met die naam die in 1993 in Sarajevo is overleden, aldus de publicatie.

Volgens de Servische speciale aanklager voor oorlogsmisdaden, Vladimir Vukcevic, wist maar een ,,zeer beperkt aantal personen'' wie de bebaarde dr. Dabic echt was. Die medeplichtigen zullen ter verantwoording worden geroepen, aldus Vukcevic donderdag in de krant Vecernje Novosti.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.