Home

Achtergrond

'Karadzic eet alleen nog maar amandelen'

De van oorlogsmidaden verdachte Radovan Karadzic eet alleen nog maar amandelen. Hij drinkt enkel water, vitaminen- en mineralendrankjes.

Dat heeft de adjunct-hoofdredacteur van de Belgradose krant Blic donderdag gezegd tegen het ANP. Milorad Ivanovic heeft de dag van zijn leven, nu hij als eerste een foto van de geschoren Bosnisch-Servische oud-president heeft weten te plaatsen. Hij laat in het midden wie precies met Karadzic heeft gesproken, maar hij kan wel vertellen wat er gezegd is.

Volgens Ivanovic is de gezondheid van Karadzic goed. ”Hij heeft problemen met lopen, maar waar dat door komt is nog niet bekend”, aldus de adjunct. Verder vertelde Karadzic dat hij geen medische hulp nodig heeft omdat hij metalen kruisjes bij hem draagt die hem zullen genezen.

”Hij heeft zijn alter ego als Dragan Dabic echt uitgediept. Hij geloofde echt dat hij een nieuw mens was”, zegt Ivanovic. ”Maar na zijn aanhouding is hij weer omgeschakeld naar Karadzic. Daarom heeft hij ook nadrukkelijk gevraagd geschoren te worden.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.