Home

Achtergrond

'Kanoman' en vrouw veroordeeld

Een Britse man die zijn eigen dood in scène had gezet met een 'kano-ongeluk', moet de gevangenis in, net als zijn echtgenote.

John en Anne Darwin werden vandaag veroordeeld omdat ze door hun bedrog verzekeringsgeld hadden ontvangen.

De man woonde al langer in Panama, waar zijn vrouw zich later bij hem voegde. De fraude was zo opgezet dat het moest lijken alsof John in maart 2002 tijdens het kanoën in de Noordzee was verdronken. De kinderen wisten niets van het bedrog van hun ouders.

John (57) moet zes jaar en drie maanden naar de gevangenis, Anne (56) drie maanden langer, oordeelde een Engelse rechter. De man dook eind 2007 op bij de politie en verklaarde dat hij zijn geheugen was verloren. Zijn vrouw beweerde aanvankelijk dat haar man haar had gedwongen mee te doen. Zij incasseerde ruim 300.000 euro aan levensverzekeringen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.