Home

Achtergrond

Kabinet en transportsector sluiten akkoord

Het kabinet en de transportsector hebben een akkoord gesloten over een pakket maatregelen dat de pijn van de gestegen brandstofprijzen moet compenseren.

Dat bleek woensdagochtend tijdens een persconferentie in Den Haag. De regering belooft gedurende de lopende kabinetsperiode geen verdere verhogingen door te voeren van de accijnzen op diesel.

Ook komt er geen verhoging van de Motorrijtuigenbelasting. Voor de periode van 2009 tot 2011 zou dat de sector 114 miljoen euro schelen aan directe belasting. Verder stelt de overheid 62 miljoen euro beschikbaar om het voor de sector aantrekkelijker te maken energiezuiniger vrachtwagens aan te schaffen.

De transportsector heeft morrend ingestemd met de voorstellen. Hij noemde het zeer teleurstellend dat de op 1 juli doorgevoerde accijnsverhoging op diesel gewoon doorgaat. Ook blijft de jaarlijkse indexatie van de dieselprijzen gehandhaafd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.