Home

Achtergrond

Jackpot van 25 miljoen valt in regio Den Haag

Nederland is een multimiljonair rijker. De jackpot van 25 miljoen in de Staatsloterij viel donderdagavond op lotnummer EC043312.

Het lot is verkocht in de regio Den Haag. Dat heeft de Staatsloterij donderdagavond bekendgemaakt. De prijs is de hoogste ooit in de geschiedenis van de Nederlandse loterij.

De jackpot met een recordhoogte van 25 miljoen euro viel gegarandeerd. Nu de jackpot het maximumbedrag had bereikt, trok de Staatsloterij een lotnummer uit de verkochte loten. Bij een normale trekking doen alle loten mee, ongeacht of ze zijn verkocht of niet.

De winnaar heeft een jaar om zich met lot te melden op het kantoor van de Staatsloterij in Den Haag. Na een jaar vervalt het waardevolle papiertje. Een woordvoerster van het bedrijf verwacht niet dat de winnaar lang op zich laat wachten. "Dit heeft zoveel publiciteit gehad dat ik me niet kan voorstellen dat je bent vergeten dat je een lot hebt.''

In 2003 was het bedrijf op zoek naar een Nederlander die de jackpot van 5 miljoen had gewonnen. Deze persoon heeft zich nooit gemeld. Het geld vloeide naar de staatskas. De Staatsloterij heeft in totaal 6,2 miljoen loten verkocht voor de trekking van de superjackpot. De uitslag was te zien op Nederland 1.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.