Home

Achtergrond 165 x bekeken 1 reactie

Italianen verklaren noodtoestand in Pompei

De Italiaanse overheid heeft vrijdag de noodtoestand uitgeroepen voor de archeologische vindplaats Pompei.

Op die manier hopen de Italianen de overblijfselen van het Romeins stadje dat in 79 na Christus werd verwoest door de vulkaan Vesuvius te kunnen redden.

Na jarenlang achterstallig onderhoud, een enorme stroom bezoekers en een gebrek aan faciliteiten is de opgraving aanzienlijk verslechterd. Het Italiaanse kabinet besloot dat er een speciale commissaris moet komen die de situatie moet verbeteren, schrijft de krant Corriere delle Sera.

In Pompei, dat op de Werelderfgoedlijst staat, gaat jaarlijks 150 vierkante meter met fresco's versierde muur verloren door gebrek aan onderhoud. Meer dan 3000 stenen vallen elk jaar van hun plek en worden niet teruggezet. De restauratie, die begon in 1978, is nog steeds niet afgerond. Veel van de 1500 getroffen huizen zijn niet langer te bezoeken.

Circa 2,5 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks Pompei. Eenderde van Pompei ligt nog onder de grond.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    de toeristen intree laten betalen,dan komt er tenminste geld binnen

Of registreer je om te kunnen reageren.