Home

Achtergrond 199 x bekeken

Islamitische landen geërgerd over besluit-Wilders

De Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) is ”zeer geërgerd” dat de Nederlandse justitie Geert Wilders niet vervolgt.

Dat heeft de organisatie, waarin 56 islamitische landen verenigd zijn, gisteren laten weten. ”Het besluit steunt en moedigt onverantwoordelijke lasterende stijl door sommige media aan en spoort aan tot gevoelens van haat, vijandelijkheid en antipathie tegen moslims”, aldus de OIC.

Het Openbaar Ministerie heeft met het besluit ”de dunne lijn die de vrijheid van meningsuiting en het aanzetten tot haat scheidt” genegeerd, aldus een verklaring van de organisatie die zetelt in Saudi-Arabië.

Het OM maakte maandag bekend dat Geert Wilders niet wordt vervolgd. Hij zou zich met zijn uitspraken over de islam en zijn film Fitna niet schuldig hebben gemaakt aan discriminatie of het aanzetten tot haat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.