Home

Achtergrond

Iers voorstel voor EU-verdrag pas in december

De Ierse regering komt pas in december met een voorstel hoe het verder moet met het afgewezen EU-verdrag.

De Ierse minister van Buitenlandse Zaken Michael Martin zei dat dinsdag tegen verslaggevers na EU-beraad in Brussel.

Tot dusver namen velen aan dat Ierland in oktober al ideeën zou presenteren. Ierland is naar verwachting het enige EU-land dat het EU-verdrag heeft afgewezen. De bevolking stemde half juni 'no' in het enige referendum over de tekst, die de EU meer bevoegdheden moet geven.

De minister erkende dat de EU snel wil weten of het nieuwe verdrag al geldt voor de verkiezingen van het Europees Parlement in juni. Hij wilde niet ingaan op het idee om een tweede referendum te houden op de dag van de Europese verkiezingen. "Het is veel te vroeg om een herstemming te bespreken of te overwegen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.