Home

Achtergrond 183 x bekeken 1 reactie

ING: economische malaise bereikt ook voedingsmiddelenbranche

De omzetgroei daalt in vrijwel alle sectoren maar de voedingsproducenten blijven nog enigszins buiten schot.

Dat concludeert het ING Economisch Bureau in haar jaarlijkse vooruitblik. Uiteindelijk bereikt de misère echter ook de agri & food industrie.

Volgens de bankiers neemt de koopbereidheid van de consument relatief snel af. De ergste pijn wordt gevoeld in de non-food detailhandel. Deze groeit momenteel in omzet met slechts 2,3 procent. Twee jaar geleden was dit nog 6,2 procent.

De voedingsmiddelenindustrie is minder conjunctuurgevoelig: men eet en drinkt ook wanneer het economisch minder gaat. De omzet groeit nog altijd met een forse 3,9 procent, hetgeen 0,2 procent meer is dan twee jaar geleden. Deze groei wordt voornamelijk in supermarkten gerealiseerd.

In 2009 treft de wereldwijde economische stagnatie ook de voedingssector. De verkopen groeien dan met een matige 2,2 procent. Positief is de verminderde druk op de transportcapaciteit die ING singaleert.

Eén reactie

  • no-profile-image

    .

    Dan gaat de rente dus weer zakken!!?

Of registreer je om te kunnen reageren.