Home

Achtergrond 201 x bekeken

Hulp voor bedrijven in Oekraïense zuivel

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) steunt met 1,5 miljoen euro een plan van Nederlandse landbouwbedrijven die in de Oekraïne samenwerken bij de ontwikkeling van de zuivelsector.

Ook steunt de bewindsman Nederlandse ondernemers die gezamenlijk de Oekraïense markt willen veroveren op het gebied van duurzame energie en biomassa.

Dat heeft Heemskerk vandaag tijdens een seminar in Kiev bekendgemaakt. De bewindsman is tot en met 10 juli op een economische missie met 25 bedrijven in de Oekraïne en Polen. Eerder deze week stelde de bewindsman al 2 miljoen euro beschikbaar voor Nederlandse bedrijven die willen meewerken aan het Europees Kampioenschap voetbal in 2012.

Bedrijven hebben al de eerste contracten binnen. Zo gaan Movares en NEA met het oog op het sportevenement onderzoeken hoe een spoorlijn kan worden gemoderniseerd en heeft Mov'on Logistics twee contracten voor het vervoer van goederen in de wacht gesleept.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.