Home

Achtergrond 7 reacties

Hond drijft tachtig schapen de sloot in

Een hond heeft in een polder in Grootebroek tachtig schapen de sloot in gedreven.

Tien schapen verdronken, doordat de dieren nauwelijks kunnen zwemmen en hun vacht zwaar werd van het vocht, zo meldt de politie.

De schapen zijn van een schapenboer uit Wervershoof en stonden in een weiland dat is omringd door bevaarbare sloten. In totaal stonden er 92 in de wei toen de hond opdook en achter ze aan joeg.

Passanten en de brandweer konden voorkomen dat alle schapen verdronken. Een aantal schapen bleek te zijn gebeten en moest worden gehecht. Een omstander zag een Duitse herdershond het weiland uitvluchten, aldus de politie, die op zoek is naar de eigenaar van de hond.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin

  wie zegt dat de hond is uit gezet om de vakantie.
  wij hebben al eens twee herders tussen de koeien gehad. en mijn schoon zus in een dorp een pit bul die met de baas liep en op eens achter de kalveren ging.

 • no-profile-image

  mark

  Als een hond zoiets doet gewoon afknallen want hij gaat het vaker doen.

 • no-profile-image

  gert

  mensen denken niet meer na,voor de vakantie is het druk bij de dierenasiels ,dan moeten de mensen hun hond of kat weer kwijt

 • no-profile-image

  Nietje

  Ik dacht toch echt dat er in het grootste gedeelte van Nederland een aanlijn gebod is voor honden!
  Heb zelf een hond en een bedrijf onze hond kent de omgang met dieren, maar loopt dan nog niet los bij andermans eigendom. Hoop dat ze de hond en eigenaar vinden en dat de schade voor de ondernemer te verhalen valt. De rest van de kudde is voor de toekomst "bedorven" ze zullen bang blijven en voor de hond geldt dat deze juist de smaak te pakken heeft gekregen. Lieve mensen denk na en kijk om je heen voor je je hond de vrijheid geeft.

 • no-profile-image

  freekmelktkoeien@hotmail.com

  die schapen bang van alles geen wonder dat niemand die beeste meer wil. honden en koeien geen probleem als je maar weet wat je doet 2keer fluiten en mijn hond haalt 600 koeien uit de wei in het pik donker en ik kan nog een half uur slapen terwijl ze de koeien naar de stal loopt en als de koeien uit breken in de winter hoef ik niet door de modder te rennen om ze terug achter het schik draad te krijgen fluiten en wijzen dat is alles. het zijn die honden van die achterlijke stedelingen en pvdd aanhangers die dit soort kapriolen uithalen . een hond op 8 hoog en dan iets durven te zeggen over vakens maar wel de kat castreren om de vogels te beschermen lol of word dat laatste nu ook verboden ik raak de weg soms iets kwijt met alles wat nu verboden is in nederland ik hoorde dat banden verwisselen in lelystad strafbaar is ,kijk dat is nou zonde nieuwe auto`s naar de sloop omdat ze een lekke band hebben maar wel een goede rede om een nieuwere auto dan de buren te hebben zie dat bedoel ik hoe kom ik van honden bij auto`s tuut-tuut

 • no-profile-image

  jaap

  Dit is verschrikkelijk voor zowel de schapen en ook voor de eigenaar van de hond,want wat denkt u ,zou hij/zei blij zijn dat de hond ,waar men hoogstwaarschijnlijk veel van houd zoiets op zijn geweten heeft.Het is niet goed te keuren ,maar pakdrift zit in de genen van veel honden en mag nooit op zo,n manier naar boven komen ,maar een ongeluk kan gebeuren ,als je hond aan je aandacht ontsnapt,hoe in en in triest ook voor de arme weerloze schapen.

 • no-profile-image

  leo de Gelder

  Wat een sukkel is die eigenaar van die hond.
  je weet toch wat een ramp dit kan zijn om zo'n ongeleid projectiel los te laten.
  het zal wel gaan van zoiets-doet-mijn-hond-niet

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.