Home

Achtergrond 198 x bekeken

Hollandse brug weer begaanbaar voor truckers

Het vrachtverkeer kan vanaf vandaag weer in beide richtingen gebruik maken van de Hollandse Brug over het Gooimeer.

Omdat de brug niet meer bleek te voldoen aan de veiligheidseisen werd die in april 2007 afgesloten voor het vrachtverkeer. Sinds medio april konden de vrachtwagens alweer over de brug vanuit Flevoland richting Amsterdam, nu kan dat ook de andere kant op. Volgens verladers en vervoerders verenigd in EVO en TLN heeft de branche door de sluiting van de burg voor het vrachtverkeer ongeveer 45 miljoen euro schade opgelopen. Een procedure van beide organisaties bij de Raad van State tegen het besluit om het vrachtverkeer van 3,5 ton te weren, loopt nog.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.