Home

Achtergrond

'Hogere energierekening door dure kolen'

Nederlandse Consumenten krijgen te maken met verdere stijgingen van de energierekeningen.

Door de stijging van de prijs van steenkool wordt elektriciteit duurder. Dit concludeerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Volgens het CBS is de prijs van steenkool in een jaar tijd flink gestegen.

Kostte een ton steenkolen in het eerste kwartaal van 2007 nog bijna 64 euro, in 2008 was dit gestegen tot meer dan 88 euro. Omdat in Nederland een kwart van de elektriciteit wordt opgewekt in kolencentrales, heeft de prijsstijging direct invloed op de energierekening van de consument.

Het statistiekbureau wijt de prijsstijging vooral aan een flinke toename van de vraag uit China, waar elke maand vijf kolencentrales worden bijgebouwd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.