Home

Achtergrond

'Herboren' Britse Co-op neemt Somerfield over

De Britse supermarktketen The Co-operative Group (Co-op) neemt branchegenoot Somerfield over.

Met de overname ter waarde van bijna 1,6 miljard pond sterling (2 miljard euro) wil Co-op zijn positie ten opzichte van de vier leidende marktpartijen versterken, zo maakte de onderneming vandaag bekend.

Met de overname van Somerfield bereikt Co-op een jaarlijkse omzet van ongeveer 8 miljard pond. Met een marktaandeel van bijna 8 procent blijft Co-op de op vier na grootste Britse supermarkt. Het vergroot het gat naar nummer zes Waitrose, dat bijna 4 procent marktaandeel heeft, echter wel aanzienlijk.

Co-op was in de jaren zestig de belangrijkste supermarkt van Groot-Brittannië. Inmiddels moet het echter de grote spelers Tesco, Asda, J Sainsbury en William Morrison, die samen driekwart van de markt bedienen, voor laten gaan. Volgens bestuursvoorzitter Peter Marks luidt de overname echter "de renaissance van het merk Co-op in''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.