Home

Achtergrond 184 x bekeken

Helft Europeanen ziet leven over 20 jaar somber in

Bijna de helft van de Europeanen (49 procent) denkt dat het dagelijks leven over twintig jaar slechter is dan nu.

Slechts 4 procent denkt dat het leven dan beter zal zijn. Dat blijkt uit de Eurobarometer, een onderzoek van de Europese Commissie, waarvan de resultaten woensdag in Brussel worden bekendgemaakt.

Vandaag presenteert de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van Europa, een heel pakket aan sociale maatregelen voor de toekomst. Van gezondheidszorg over de grens tot het bevorderen van meer banen.

Hoe ouder de ondervraagden, hoe somberder over de toekomst. Maar hoe hoger het genoten onderwijs, hoe positiever men is.

Nederlanders zijn verdeeld in hun toekomstbeeld: 43 procent denkt dat het beter zal worden, 38 procent ziet de toekomst somberder in.
De meerderheid van de Europeanen denkt dat kansen voor jongeren steeds meer van de jongeren zelf afhangen, in plaats van hun familie of sociale achtergrond. Zeven op de tien Europeanen denken dat medische verzorging over twintig jaar niet meer voor iedereen te betalen is.

Bijna alle ondervraagde Europeanen vinden dat de politici meer moeten doen aan milieubescherming en zij moeten ook de kloof tussen arm en rijk kleiner maken.

Voor de enquête van de Europese Commissie zijn 25.000 burgers in 27 landen ondervraagd over hun verwachtingen over het leven, sociale omstandigheden en socio-politieke keuzes over twintig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.