Home

Achtergrond 167 x bekeken

HBO-raad weigert lerarenplan te ondertekenen

Voorzitter Doekle Terpstra van de HBO-raad zal het Actieplan Leerkracht niet ondertekenen.

Van de 1 miljard die minister Ronald Plasterk van Onderwijs heeft uitgetrokken voor onder meer een betere beloning van leraren, gaat slechts 26 miljoen naar het hoger beroepsonderwijs. Dat heeft de HBO-raad dinsdag laten weten. Plasterk en een aantal vertegenwoordigers uit het onderwijs zetten dinsdag hun handtekening.

In het actieplan is vastgelegd dat in het hoger beroepsonderwijs wordt gestreefd naar een bepaalde verdeling van medewerkers over de salarisschalen. De beoogde verdeling was gebaseerd op een schatting van de huidige situatie.

Een commissie stelde echter onlangs vast dat de feitelijke verdeling van de salarissen anders is dan in het actieplan is aangenomen. De 26 miljoen voor het hbo is onvoldoende om aan de eisen van de vakbonden te voldoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.