Home

Achtergrond 173 x bekeken

Grotere Holland-stand op Freshconex

Tijdens de Duitse vakbeurs Freshconex 2009 in Berlijn zullen twaalf Nederlandse saladeproducenten de collectieve Holland-stand bemannen, twee meer dan vorig jaar.

De Freshconex vindt gelijk plaats met de beurs Fruit Logistica. De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) organiseert de collectieve Holland-stand en neemt een deel van de kosten voor haar rekening.

De consumptie van gesneden groente en fruit stijgt ook in Duitsland. Zo heeft meer dan 28 procent van de Duitse huishoudens in 2006 voorgesneden en -verpakte groente en fruit gekocht. Dit is een stijging van ruim 5 procent ten opzichte van 2005. "In Duitsland is een trend naar gezonde voeding duidelijk zichtbaar", weet Anouk de Jong, projectmanager van de DNHK. "Er bestaat een groeiende belangstelling voor verantwoorde voeding, waarbij het eten van groente en fruit een belangrijke rol speelt."

Het alsmaar groter wordende aantal tweeverdieners zorgt voor een verschuiving in kookgewoonten. "Er is minder tijd om te koken, maar door de interesse in gezonde voeding ontwikkelt de verkoop van voorgesneden en voorverpakte groenten zich uitermate positief", licht De Jong toe.

Het Holland-Paviljoen in 2008 was zeer succesvol. "De meeste deelnemers hebben heel goede contacten opgedaan en hebben ook dit jaar aangegeven om weer te willen meewerken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.