Home

Achtergrond 290 x bekeken

Grote biochampignonteler failliet

Greenchamp uit Zuilichem, een van de grootste telers van biologische champignons in Nederland, is deze week op eigen aanvraag failliet verklaard.

Bij het faillissement zijn drie vestigingen in Nieuwaal en Zuilichem (Gelderland) betrokken. Een woordvoerder van de rechtbank in Arnhem heeft dat donderdag gezegd.

Oorzaak van het faillissement is de tijdelijke intrekking van het biocertificaat door verlener stichting Skal vorige maand vanwege ’administratieve onduidelijkheden’, zegt Jan van Zwambagt, tot voor kort interim-manager. De twee grootste klanten, waaronder supermarkt Albert Heijn, kwamen zonder biologische champignons te zitten en keerden het bedrijf daarna de rug toe, aldus Van Zwambagt.

Bij het bedrijf zijn veertig mensen in vaste dienst en werkt een onbekend aantal uitzendkrachten. Over hun toekomst bestaat nog veel onzekerheid. De rechtbank heeft een curator aangesteld die de mogelijkheden onderzoekt.

De eigenaar van het bedrijf raakte vorig jaar nog in opspraak omdat hij volgens justitie in 2005 en 2006 ongeveer 400.000 kilo gangbare champignons als biologische op de markt heeft gebracht. De directeur en zijn toenmalige bv verschijnen daarom later dit jaar nog voor de rechter. Formeel worden ze verdacht van valsheid in geschrifte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.