Home

Achtergrond 273 x bekeken

Groenten & Fruit gaat op zoek naar lekkerste aardbei

Weekblad Groenten & Fruit organiseert aanstaande vrijdag een smaaktest voor aardbeienrassen in themapark ‘Het Aardbeienland’ in Horst.

In de ochtend is er een publieksproeverij, waar bezoekers kunnen aangeven welke aardbeien ze het lekkerste vinden. ‘s Middags is er een smaaktest met een deskundig panel.

De publieksproeverij wordt gehouden met drie gangbare rassen. Het panel gaat 10 verschillende aardbeienrassen beoordelen, waaronder bekende rassen en minder bekende variëteiten die in de toekomst mogelijk voet aan de grond krijgen vanwege hun specifieke smaakeigenschappen. Het panel bestaat uit smaakexperts die dagelijks met smaak en smaakverschillen bezig zijn of die hun sporen ruim hebben verdiend met voedingsproducten die qua smaak boven het gangbare niveau uitstijgen.

De resultaten van het panelonderzoek en de publieksenquête komen op de sites van Groenten & Fruit en Vakblad AGF, en in de beide bladen. Eerder organiseerde Weekblad Groenten & Fruit al smaaktests met spruiten, appels en tomaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.