Home

Achtergrond

Groei voor Reed Elsevier

Het Brits-Nederlandse uitgeefconcern Reed Elsevier heeft in de eerste helft van dit jaar 10 procent meer omzet behaald.

De inkomsten kwamen uit op 1,97 miljard pond sterling (2,54 miljard euro) tegen 1,79 miljard pond sterling een jaar eerder. De sterke groei is mede te danken aan gunstige wisselkoersen. Tegen constante koersen nam de omzet 5 procent toe, zo maakte het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Het gaat om de inkomsten uit activiteiten waarmee Reed Elsevier door wil gaan. De divisie Reed Business Information, waar bladen als Variety en Elsevier onder vallen, staat te koop. Bij deze tak groeide de omzet met 9 procent tot 484 miljoen pond.

De nettowinst van Reed Elsevier daalde in het afgelopen halfjaar van 312 miljoen tot 310 miljoen pond. Dit kwam door een lagere winst bij de activiteiten die het concern wil afstoten. Het bedrijfsresultaat van de andere divisies steeg met 8 procent tot 401 miljoen pond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.