Home

Achtergrond 315 x bekeken 1 reactie

Greenery kreeg meeste GMO-geld in 2007

In 2007 heeft Coöperatie The Greenery het meeste geld aan GMO-subsidies opgestreken.

In dat jaar kreeg zij van LNV bijna 30 miljoen uitgekeerd. Op grote afstand volgt FresQ met een uitgekeerd bedrag in 2007 van bijna 10 miljoen.

De uitgekeerde GMO-subsidies in 2007 zijn te bekijken op de site van LNV (klik op 'Opnieuw zoeken' en kies bij regelingen 'Actiefondsen voor telersverenigingen'). Veiling Zon in Venlo staat op een derde plaats qua geïnde GMO-gelden. De Venlose verkooporganisatie kreeg bijna 8 miljoen subsidie. Ook coöperatie Komosa en telerscoöperatie Vers Direct Nederland kregen subsidie, respectievelijk 3,6 miljoen en 3,2 miljoen.

De coöperatie The Greenery heeft in 2007 een stuk minder GMO-geld gebeurd dan in 2006 toen de telerscoöperatie nog 38,4 miljoen aan subsidie kreeg. Komosa daarentegen heeft in 2007 veel meer GMO-geld gekregen dan in 2006. In 2007 kreeg Komosa 3,6 miljoen terwijl ze in 2006 0,66 miljoen kreeg.

De GMO-subsidie, ook wel actiefondsen van de telersverenigingen genoemd, houdt geldelijke steun in voor activiteiten van telersverenigingen voor bijvoorbeeld kwaliteitsbevordering, verbetering van milieuvriendelijke teelt en vergroting van de afzet van producten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    H Groot

    meeste GMO geld maar uitbetalen een drama. Ben benieuwd hoeveel telers er dit jaar weer opstappen... Andere bedrijven groeien als kooi maar TG blijft achter. Zonder GMO was TG al jaren geleden overleden

Of registreer je om te kunnen reageren.