Home

Achtergrond 2 reacties

Gps-graancirkel in Brouwershaven van Quest

Het 1.400 inwoners tellende Brouwershaven op het Zeeuwse Schouwen-Duiveland heeft de primeur.

Langs de Delingsdijk bij het dorp heeft de redactie van het populair-wetenschappelijke blad Quest een graancirkel gemaakt op basis van gps; de eerste keer volgens de makers.

Het zou bovendien de eerste keer zijn dat een graancirkel is gemaakt met a-symetrische vormen erin. Het kijkwijzerlogo met de vrijende voetjes is erin afgebeeld. ”We wilden via deze ludieke actie onder andere laten zien dat je meer kunt maken dan de saaie cirkels, spiralen en lijnen. Het patroon is via radiobakens en gps-ontvangers uitgezet in het veld. Met gps is elke denkbare afbeelding in het koren te tekenen”, aldus redacteur Tonie Mudde van Quest.

De ’voetjes’ bij Brouwershaven zijn ’s nachts gemaakt door elf mensen, in samenwerking met graancirkelmaker Remko Delfgaauw. De honderd meter grote cirkel heeft als thema ’voortplanting in de ruimte’, waarover Quest in het nieuwste nummer schrijft. Het graan werd in vier uur tijd platgeduwd met plankjes onder de voeten. De eigenaar van het land was op de hoogte en heeft een vergoeding gekregen voor de schade aan zijn gewas, aldus Quest.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  tine

  Vergoeding? Deze teler wel. Anderen straks ook?

 • no-profile-image

  Alwin G.

  Met GPS gemaakt, dat is slim !
  Staat nu ook een video van op de site van Quest

Of registreer je om te kunnen reageren.