Home

Achtergrond 302 x bekeken

Glastuinbouw bij de grootste gebruikers EIA-regeling

De glastuinbouw is één van de grootste investeerders in energiebesparende technieken.

Dat blijkt uit het jaaroverzicht van de fiscale energieregeling EIA dat SenterNovem uitgaf over 2007. De glastuinbouw investeerde in 2007 circa een half miljard euro in innovatieve energiebesparende technieken. Dat is ongeveer 115 miljoen euro meer dan vorig jaar. De meeste tuinders investeerden in warmtekrachtinstallaties, energieschermen en warmtebuffers. De investeringen lagen op vrijwel hetzelfde niveau als de energiebedrijven en Nederlandse industrie, blijkt uit het jaarverslag.

Voor warmtekracht kwamen de meeste meldingen uit de glastuinbouw. Landelijk werden voor 729 miljoen euro investeringen aangemeld. Dit is in 42 procent van de gevallen door een glastuinbouwbedrijf gemeld. Dat komt overeen met ongeveer 75 procent van het aantal aanvragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.