Home

Achtergrond 152 x bekeken

Geldermalsen onderzoekt wateroverlast

De gemeente Geldermalsen wil met het Waterschap Rivierenland bekijken hoe het kan dat afgelopen weekeinde twee straten in Beesd volledig overstroomden.

Onlangs stak de gemeente nog 800.000 euro in verbetering van de afwatering. Na een felle bui konden bewoners zaterdagavond met een bootje over het water in hun straat varen. Het water stond op een paar plaatsen enkele tientallen centimeters hoog. Veel buurtbewoners belden de brandweer voor bestrijding van wateroverlast.

De afwatering in Beesd is onlangs aangepast. Daarbij is volgens een gemeentewoordvoerster uitgegaan van een zeer zware bui die slechts een keer in de twee jaar voorkomt. "De bui van zaterdag was zo zwaar, die komt misschien eens in de vijftig jaar voor'', aldus de woordvoerster. Desondanks wil de gemeente met het waterschap studeren op maatregelen om herhaling te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.