Home

Achtergrond

Geen harde afspraken over uitstoot broeikasgassen

De leiders van de acht belangrijkste industrielanden ter wereld (G8) hebben tijdens hun overleg in Japan geen concrete afspraken gemaakt over de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Wel schreven de leiders gisteren in een verklaring ”constructief samen te gaan werken” om halvering van CO2-uitstoot in 2050 tot stand te brengen.

De leiders van de G8 hoopten dat ook opkomende economieën zich wilden binden aan de plannen de uitstoot met 50 procent terug te brengen. China en India lieten echter weten zich niet vast te willen leggen aan een vermindering. De twee landen, samen verantwoordelijk voor een kwart van de wereldwijde uitstoot van CO2, zeiden misschien later actie te willen ondernemen.

Dinsdag stelden de G8-leiders ”een visie” te delen dat de emissie van broeikasgassen in 2050 moet zijn gehalveerd. Tijdens de driedaagse conferentie lukte het de deelnemende landen niet vast te leggen hoe dat doel bereikt moet worden. De uitvoering is dan ook onderwerp van gesprek op de volgende bijeenkomst van de G8.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.