Home

Achtergrond 2 reacties

'Geen exportverbod voor Brits rundvee'

Het Permanent comité voor de voedselketen en diergezondheid van de Europese Commissie lijkt voorlopig af te zien van een invoerverbod voor Brits vee.

Dat meldde Farmers Weekly vanavond. De Brusselse autoriteiten geven er volgens het Britse medium de voorkeur aan om de ontwikkelingen tot hun volgende vergadering in september aan te zien.

Het officiële standpunt van de Brusselse commissie is nog niet bekend. Het comité (ook wel Scofcah of PCVD) was speciaal bijeen gekomen om een Britse reactie op de uitvoer van met runder-TBC besmette kalveren te bespreken.

Al eerder bleek dat de Europese Commissie de uitvoering van besmette kalveren als een incident wil beschouwen en een ’evenredige reactie’ nastreeft, zo blijkt uit de stukken voor de Scofcah-vergadering.

Britse veehouders en hun organisaties, die zeer bevreesd zijn voor een de gevolgen van een mogelijk exportverbod voor kalveren en ander rundvee, zien de vermoedelijke uitspraak van de commissie als een voorlopige overwinning, meldden bronnen binnen Farmers Weekly.

Lees ook Britse commissie kraakt aanpak TBC

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boer

    Net als de uit Engeland 'overgewaaide' mkz voor enige jaren terug, als een incident werd beschouwd. De gevolgen voor Nederland waren enorm. Wij bleven zitten met een enorm pakket aan maatregelen, terwijl Engeland allang weer volgens traditie vee op veemarkten verhandelden en vervoerden.Is dit EU, waar onze regering zo heilig in gelooft? Elk land behoudt zelf een grote mate van zelfstandigheid. U gelooft het toch ook niet echt?Nu zouden de EU op moeten treden,verschuilen ze zich weer achter allerlei smoezen.

  • no-profile-image

    gert

    slappe aanpak van het probleem

Of registreer je om te kunnen reageren.