Home

Achtergrond

Geen aardbeving tijdens Spelen

Alles wijst erop dat er geen aardschokken zijn in Peking tijdens de Olympische Spelen komende maand in die stad.

Dit zei Zhang Xiaodong, een deskundige van het Nationaal Seismologisch Netwerk in Peking, vanddaag.

Dat netwerk houdt bewegingen in de aarde over een oppervlakte van 150.000 vierkante kilometer in de gaten. "Er zullen geen grote problemen zijn in Peking'', aldus Zhang. Hij beklemtoonde daarbij dat de stadions die voor de spelen zijn gebouwd aardbevingen tot en met een kracht van 8 op de schaal van Richter kunnen weerstaan.

Een van de meest verwoestende aardbevingen ooit was een beving die eind juli 1976 met een kracht van 8,2 op de schaal van Richter de stad Tangshan wegvaagde. Tangshan ligt slechts 150 kilometer ten oosten van Peking. Er vielen minstens 225.000 doden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.