Home

Achtergrond

Gas uit co-vergisting mest en vergisting GFT nu in SDE

De Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE) is uitgebreid met de categorie biogas ontstaan uit co-vergisting met mest of van vergisting van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Een aanvraag indienen kan bij SenterNovem vanaf 4 augustus tot 1 december 2008. Dit maakte deze instelling bekend op 25 juli 2008. Verder zijn de budgetten voor zonne-energie en biomassa verhoogd, terwijl ook de nieuwe regeling Duurzame warmte van start gaat.

Voor de productie van deze vorm van groen gas is €42 miljoen beschikbaar. Het basissubsidiebedrag voor het hernieuwbare gas uit de nieuwe categorie bedraagt 44 cent per normaalkuub. Ook verhoogde de minister van Economische Zaken de subsidieplafonds voor twee langer bestaande categorieën. Voor zonnepanelen is het budget nu €83 miljoen, een verhoging van €37 miljoen. Biomassa beschikt nu over €325 miljoen, €36 miljoen meer dan oorspronkelijk.

Duurzame warmte
SenterNovem meldt ook dat per 1 september 2008 de subsidieregeling Duurzame warmte open gaat. Mensen die in hun woning een zonneboiler, warmtepomp of een micro-warmtekrachtketel plaatsen, kunnen hiervan gebruik maken. De subsidie is alleen van toepassing op bestaande woningen en gebouwen.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘co-vergisting’

Meer informatie SDE, 25 juli 2008: SDE open voor Groen Gas productie

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.