Home

Achtergrond 195 x bekeken 2 reacties

G8 toont zich bezorgd over voedselprijzen

De landen van de G8 zijn "zeer bezorgd'' over de sterk gestegen voedselprijzen.

Het dure voedsel bedreigt de wereldwijde voedselzekerheid en werpt mogelijk miljoenen mensen terug in armoede. Dit stellen de leiders van de G8-leden vandaag in een gezamenlijke verklaring.

De wereldleiders beloven in hun verklaring "de algehele daling van hulp en investeringen op het gebied van landbouw terug te draaien'' en de steun aan projecten in ontwikkelingslanden "significant te verhogen''.

De voedselzekerheid staat of valt volgens de G8-leiders bij een robuuste wereldmarkt. In hun verklaring geven ze dan ook nogmaals aan te willen werken aan een snelle en succesvolle afronding van de onderhandelingen over de vrijhandelsakkoorden van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

De onderhandelingen in de zogenoemde Doha-ronde van de WTO slepen zich echter al jaren voort, mede omdat de rijke landen het niet met elkaar eens kunnen worden over de benodigde hervormingen van landbouw- en dienstenmarkten.

Lees ook G8: olie- en voedselprijzen bedreigen economie

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    bintje koper

    Toen de prijzen laag waren, moest men zich zorgen maken. Enorme armoede op het platteland, ontvolking, etc.

  • no-profile-image

    gert

    wat doe je aan de armoede van corrupte regimes zoals zimbabwe,die de economie van hun eigen land ten gronde richten,onbegonnen werk

Of registreer je om te kunnen reageren.