Home

Achtergrond 198 x bekeken

Fusie in brandstofhandel

Van der Sluijs en Frisol, twee bedrijven die actief zijn in de handel in brandstoffen, gaan fuseren.

Door de fusie ontstaat de grootste speler van de Benelux. Dit maakten de twee bedrijven vandaag bekend. De twee niet-beursgenoteerde concerns houden zich bezig met het fysiek verhandelen van brandstof voor onder meer de scheepvaart en het vrachtverkeer. Volgens directievoorzitter Peter Nohlmans van Van der Sluijs krijgt de nieuwe onderneming een omzet van ongeveer 8 miljard euro. De jaarwinst van de onderneming zal ongeveer 40 miljoen euro bedragen.

De nieuwe onderneming komt volgens Nohlmans in de top-tien van Europa in deze branche. Het is de bedoeling om verder te groeien. Dit kan door zelf uit te breiden, maar ook door overnames of aankopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.