Home

Achtergrond 151 x bekeken 2 reacties

Fusie fiasco

De fusie tussen de Animal Sciences Group van de Wageningen UR en de Gezondheidsdienst voor Dieren is definitief van de baan.

De partijen kunnen het niet eens worden over de structuur van de nieuwe organisatie. Wie regelt wat en waar zetten we de afscheidingsbakens tussen private en publiekelijke taken en wie neemt de leiding over welke onderwerpen.

De oorzaken die de fusiepartijen noemen liggen erg voor de hand. Verschil in inzicht op deze onderwerpen. Het is logisch dat een privaat bedrijf als de GD een andere visie heeft op de structuur van een organisatie dan een publieke én private organisatie als ASG. Dat was voor het eerste gesprek over de fusie al bekend.

Het is uiterst triest dat deze professionele organisaties het niet eens kunnen worden over invulling van de nieuwe organisatie. Het feit dat GD-directeur Pijpers ook de fusiedirecteur was, heeft mogelijk een rol gespeeld in het afketsen. Een fusiedirecteur die ook directeur is van een van de fusiepartners kan scheve gezichten veroorzaken. Een onafhankelijke partij had leiding moeten geven aan de fusiegesprekken.

De organisaties zijn niet blij. Ze blijven nu elkaars concurrenten. Maar nog lastiger is het voor de boer. Zij kunnen ook niet profiteren van de voordelen die de fusie had kunnen opleveren. En zij zijn degene die de portemonnee moeten trekken voor de kennis die op twee plaatsen uitgevonden blijft worden.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Meer partijen hoeft geen nadelig te zijn.
  Maar naar 1 partij hoeft ook niet beter te zijn.

 • no-profile-image

  piet

  wie wordt er directeur, en welke directueren moeten het veld ruimen....
  Dat is de hamvraag. Endaar zijn ze het niet over eens geworden. Verder aardig artikel AGD.

Of registreer je om te kunnen reageren.