Home

Achtergrond

Fruitmasters sluit contract met Schuitema

Afzetorganisatie Fruitmasters levert komend afzetseizoen hardfruit aan Schuitema (C1000).

Dat maakte de afzetorganisatie gisteren bekend op een besloten telersbijeenkomst. Ook voert Fruitmasters verplichte afzetplannen voor Elstar en Conférence dit jaar nog niet in. Fruitmasters heeft met Schuitema en andere afnemers een belangrijk deel van de binnenlandse afzet in contracten vervat, maakte de afzetorganisatie bekend op een informatie-avond over de commerciële plannen voor komend seizoen. Voorzitter Rien van Doorn bevestigt het contract. "We zullen dit jaar fors zaken doen met Schuitema." Fruitmasters gaat de helft van het volume van de C1000 winkels leveren.

De afzetorganisatie houdt de afzetplannen grotendeels bij het oude. Plannen om Elstarappels en Conferenceperen onder een verplicht afzetplan onder te brengen zet Fruitmasters in de ijskast. "Op dit moment constateren we dat telers er niet aan toe zijn. We willen dat op dit moment niet forceren, maar hebben wel de overtuiging dat het naar vaste afzetplannen toe moet. Daar willen we komende seizoen uitvoerig over discussiëren."

Volgens teler Peter Veldhoven uit Meteren heeft Fruitmasters geluisterd naar kritiek van telers. Volgens hem dreigde een deel van de grote telers uit Fruitmasters te stappen als de afzetplannen verplicht werden. Hij verwacht dat Fruitmasters vrije telers commercieel beter begeleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.