Home

Achtergrond 358 x bekeken

Friezin moet stoppen met opvang katten

Een vrouw uit het Friese dorp Sint Annaparochie mag geen zestig katten opvangen in haar huis.

Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden beslist, zo werd vandaag bekendgemaakt. De vrouw heeft in 2000 een huis in Sint Annaparochie gekocht en gebruikt zowel de voor- als achtertuin en alle kamers in de woning voor de opvang van zwerfkatten. De gemeente Het Bildt, waar Sint Annaparochie onder valt, heeft de vrouw een dwangsom opgelegd om haar te laten te stoppen met de massale opvang. De liefhebster van katten stapte daarop naar de rechter.

De rechtbank vindt net als de gemeente dat zestig katten teveel van het goede is. Vooral ook omdat de vrouw in een twee-onder-een-kapwoning woont. De buren klaagden bij de gemeente over de katten. De vrouw krijgt tot 1 november de tijd het gros van de katten elders onder te brengen. Na die tijd mag ze nog maximaal tien katten houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.