Home

Achtergrond 324 x bekeken 5 reacties

Friesland Foods ontwikkelt gezond eiwit

De zuivelcoöperatie Friesland Foods gaat eiwitten ontwikkelen voor het versterken van het immuunsysteem bij mensen.

Dat doet zij samen met het technologiebedrijf Lactive in Lelystad en de Animal Sciences Group (ASG) van de Wageningen Universiteit in Lelystad.

Op welke termijn de gezondheidseiwitten op de markt komen is nog niet bekend. Met de nieuwe toepassing voor de melkeiwitten wil Friesland Foods een hogere melkprijs creëren voor de melkveehouders. Friesland Foods Domo, een dochteronderneming van Friesland Foods, gaat haar kennis op het gebied van wei- en melkeiwitten combineren met de technologie van Lactive om melkeiwitten een specifiek gezondheidsaspect mee te geven en te zuiveren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  johan

  Als de markt de prijs voor melk bepaalt, dan gaat RFF bij deze hier een nieuwe markt betreden, waar ze meer kunnen verdienen met onze melk, wat ze vervolgens aan ons zullen uitbetalen

 • no-profile-image

  betere boer

  Met de nieuwe toepassing voor de melkeiwitten wil Friesland Foods een hogere melkprijs creëren voor de melkveehouders. Deze zin hadden ze beter achterwege kunnen laten. Laat ze in europees verband niet weer om qoutumverruiming vragen.

 • no-profile-image

  Klaas

  RFF kan toch geen hoger melkprijs voor de veehouder realiseren, dat bepaald toch de markt.!! Dit hebben de melkveehouders de laatste weken bij herhaling door iedereen die er verstand van heeft te horen gekregen.

 • no-profile-image

  gait

  wauw, joepie nu word onze melk in een keer gezond en ook veel meer waard. Nu nog het quotum eraf en dan kunnen we allemaal een heleboel van dit gezonde spul leveren, alleen ben ik bang dat we dan helemaal niets meer verdienen.

 • no-profile-image

  paultje

  RFF kan de boeren helemaal geen hogere melkprijs uitbetalen want ze hebben een marktconforme melkprijs, als ze meer winst maken door dit verhaal komt er maar een heel klein gedeelte van bij de melkveehouder/lid.
  Ook volgend jaar als de fusie doorgaat betalen ze een melkprijs gebaseert op veel melkfabrieken in NW-Europa, bij elke 100 miljoen euro winst die ze dan maken krijg je 30 eurocent per 100kg melk als plus boven op de melkprijs de rest gaat in de reservering.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.