Home

Achtergrond 251 x bekeken

Friese eend met pijl in kont is dood

De mannetjeseend die sinds mei in Leeuwarden met een pijl in zijn kont rondvloog, is dood. Dat meldt de Vogelopvang in de Friese hoofdstad.

De eend - met pijl in zijn achterste - werd halverwege mei ondekt, waarna de vogelopvang, de dierenambulance en de brandweer collectief jacht op de vogel maakten. Het lukte de organisaties echter niet de eend te vangen, want ondanks de pijl kon hij prima vliegen.

Zondag lukte het drie mannen in de buurt van Leeuwarden toch de eend te vangen, omdat hij was verzwakt. Een dierenarts haalde de pijl uit zijn kont, maar de eend overleefde het niet. ”Was hij niet geopereerd, dan was hij sowieso overleden. Het was erop of eronder”, aldus vrijwilliger Jaap Tilkema van de Vogelopvang.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.