Home

Achtergrond 231 x bekeken

Franse minister wil boycot Red Bull

De Franse minister van Gezondheid en Jeugd, Roselyne Bachelot, wil dat ouders hun kinderen verbieden de energiedrank Red Bull te drinken.

Dat meldt de Franse krant Le Figaro. Bachelot maakt zich vooral zorgen over taurine, een stof in Red Bull waarvan nog weinig bekend is over de gezondheidseffecten. Volgens artsen bevordert het drinken van Red Bull bovendien het gebruik van alcohol. Uit voorzorg zouden ouders daarom de drank moeten boycotten.

Red Bull kwam afgelopen dinsdag op de markt in Frankrijk. Dertien jaar lang was het verboden geweest vanwege de onduidelijkheid over de effecten van taurine. Onder Europese regelgeving mag een product echter alleen verboden worden als duidelijk is dat het een negatief effect heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.