Home

Achtergrond 201 x bekeken

Fortis-topman wil vertrouwen terugwinnen

De belangrijkste prioriteit van Fortis-topman Herman Verwilst is het terugwinnen van het vertrouwen van de klanten en aandeelhouders van de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar.

Dat zei de nieuwe bestuursvoorzitter van Fortis in een paginagrote advertentie die dit weekeinde in een aantal Nederlandse dagbladen verscheen.

"Uw vertrouwen terugwinnen, dat is mijn eerste prioriteit als CEO van Fortis, evenals van mijn managementteam en al onze medewerkers. Ik weet dat zoiets tijd vraagt, maar ik verzeker u dat wij ons uiterste best zullen doen'', aldus Verwilst.

Volgens Verwilst is Fortis in het afgelopen jaar uitgegroeid tot een wereldwijd opererende onderneming, maar zijn de stevige fundamenten in de Benelux en een solide ondernemingsstrategie toch behouden gebleven.

Met de advertentie probeert Verwilst ongerustheid bij beleggers en klanten van Fortis weg te nemen. Het concern liet vorige maand onverwacht weten een kapitaalinjectie van 8,3 miljard euro nodig te hebben, terwijl lang werd volgehouden dat de zaken financieel op orde waren. De kwestie kostte oud-topman Jean-Paul Votron de kop. Verwilst volgde hem tijdelijk op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.