Home

Achtergrond

Fortis-topman Votron stapt op

Topman Jean-Paul Votron van Fortis stapt op. Dat heeft de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar vanavond bekendgemaakt.

Het besluit is volgens de bank in goed overleg genomen. Votron krijgt, overeenkomstig zijn contract, een vergoeding gelijk aan zijn jaarsalaris.

Votron wordt tijdelijk vervangen door de vice-voorzitter van het bestuur, Herman Verwilst. ,,De raad van bestuur is ervan overtuigd dat Herman Verwilst, gezien zijn jarenlange ervaring binnen Fortis, ten zeerste geschikt is om het bedrijf te leiden in deze uitdagende tijden en omgeving'', aldus het bedrijf in een verklaring.

Het vertrek van Votron volgt op de financiële noodgreep die Fortis eind vorige maand moest inlassen. De bank bleek plotseling 8 miljard euro aan vers kapitaal nodig te hebben. Aandeelhouders stoorden zich aan het feit dat Votron de zaken te rooskleurig had voorgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.