Home

Achtergrond 218 x bekeken

Fortis bijeen in Brussel

Veertien bestuursleden van Fortis zijn vandaag bijeengekomen in Brussel om zich te buigen over de publieke reacties op de financiële noodgreep van de bankverzekeraar.

Mochten de veertien tot een besluit komen dan wordt dat pas nabeurs bekendgemaakt, meldden ingewijden. De verwachting is dat topman Jean-Paul Votron moet opstappen.

Votron wordt verantwoordelijk gehouden voor de noodingrepen waartoe het Nederlands-Belgische concern zich twee weken geleden gedwongen zag. Fortis had ruim 8 miljard vers kapitaal nodig om financieel gezond te blijven. Votron zei op 5 juni nog dat de ,,solvabiliteit op plan'' was.

De Belgische krant De Standaard meldde vrijdag dat de Belgische bankier Filip Dierckx de nieuwe topman wordt van Fortis. Hij zou worden bijgestaan door de Belg Karel de Boeck en de Nederlander Peer van Harten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.