Home

Achtergrond 848 x bekeken

ForFarmers fuseert met overslagbedrijf CDL

ForFarmers BV en de Coöperatieve Op- en Overslagvereniging ‘Combinatie Deventer-Lochem’WA (CDL) gaan fuseren.

Het fusievoorstel is deze week goedgekeurd door de algemene vergadering van aandeelhouders van ForFarmers en de algemene vergadering van CDL.

CDL verzorgt op jaarbasis de op- en overslag van ruim 600.000 ton mengvoergrondstoffen en 40.000 ton kunstmest. De mengvoergrondstoffen zijn voor 90 procent bestemd voor ForFarmers. De kunstmest zelfs voor 100 procent. Het bedrijf heeft twee overslaglocaties in Lochem, waarvan één op de productielocatie van ForFarmers. In Deventer beschikt CDL nog over op- en overslaglocatie die niet meer wordt gebruikt.

CDL is in de jaren 70 van de vorig eeeuw opgericht door een aantal Cebeco-coöperaties, samen met Cebeco. Cebeco had toen ook nog een rol in de inkoop van grondstoffen voor de coöperaties. Vorig jaar is Cebeco teruggetreden als lid van CDL. In mei zijn de andere leden van CDL: coöperatie Arkervaart Twente en coöperatie Zuid-Oost Salland uitgekocht.

Volgens ForFarmers directeur Bert Jan Ruumpol zijn deze bedrijven op basis van de waarde van hun aandeel in CDL uitgekocht. In totaal ging het om een bedrag van ongeveer 600.000 euro, betaald uit de eigen middelen van CDL. Beide coöperaties hebben de garantie meegekregen dat ze minimaal tot 1 januari 2012 van de op- en overslagfaciliteiten gebruik kunnen blijven maken.

Doordat ForFarmers het enig overgebleven lid van CDL was, was een totale fusie de logische stap. Ruumpol stelt dan ook dat de hele operatie is opgezet om te komen tot een efficiëntere bedrijfsvoering. De fusie zal volgens hem resulteren in een kostenbesparing van zo’n 100.000 euro per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.