Home

Achtergrond 210 x bekeken 1 reactie

Fischer Boel: landbouwhervormingen EU gaan door

De EU gaat door met het hervormen van haar landbouw, te beginnen met de 'health check'. Daarna volgt de geplande nieuwe hervormingsronde voor de periode na 2013.

Dat heeft landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel gezegd in reactie op het mislukken van het wereldhandelsoverleg. Fischer Boel voorziet wel meer onzekerheid en instabiliteit, nu er geen overeenstemming is bereikt op de WTO-top in Genève.

De landbouwcommissaris is zeer teleurgesteld, te meer daar een akkoord volgens haar binnen handbereik was. “Deze grote mislukking staat niet in verhouding tot de omvang van de speciale beschermingsmaatregelen”, zei ze.

De eis van landen als India om speciale bescherming van de eigen landbouw tegen te grote importen was een van de breekpunten bij het WTO-overleg. Ook Commissievoorzitter José Manuel Barroso sprak zijn teleurstelling uit over de mislukking.

Lees ook
Brussel diep teleurgesteld

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    sloeber

    Kunnen we weer opgelucht ademhalen,de landbouw wordt voorlopig niet opgeofferd aan de grootindustrie. Misschien zijn er een paar landen die erachter gekomen zijn dat zonder goede landbouw een land wel erg kwetsbaar is.

Of registreer je om te kunnen reageren.