Home

Achtergrond 195 x bekeken

Extra productiesteun voor Braziliaanse boeren

De Braziliaanse overheid belooft haar boeren 87 miljard reais (30,6 miljard euro) aan zachte leningen.

Ze dienen als extra productiesteun. Dat maakte de nationale ontwikkelingsbank, BNDES, bekend, meldt Mercopress. Doel van het grootschalige steunprogramma is het fors opvoeren van de productie van vrijwel alle agrarische producten. Het grootste deel van de gelden, 25,5 miljard euro, gaat naar commerciële boeren die in juli planten. De rest is bestemd voor kleinere familiebedrijven.

Van het geld vaan 3,9 miljard naar mechanisatie, opslagcapaciteit en infrastructurele projecten. Het overige deel gaat naar zaaigoed, marketing en gewasbeschermingsmiddelen. Een klein deel gaat naar het in stand houden van het regenwoud.

De Braziliaanse minister van landbouw, Reinhold Stephanes, zegt in een verklaring dat de mogelijkheden om de landbouwproductie op te voeren in potentie aanwezig zijn. Een gebrekkige infrastructuur maakt echter dat het land niet optimaal kan profiteren van de hoge bulkprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.